Zoznam našich vystúpení v roku 2012 / Dogdancing in 2012

31.12.2012 15:53

Beseda so psíkmi na zakončení školského roku na ZŠ v Košiciach

30.06.2012 15:53

Na záver školského roka sme boli s Elinkou pozvané zatancovať žiakom na základnej škole, na besede so psíkmi, na Bernolákovej ulici v Košiciach. Tancovali sme pre rôzne triedy a tak sme si s Elinkou prichystali krátke tančeky na dve rôzne skladby. Po tanci ešte nasledovala spoločná ukážka základnej poslušnosti spolu s daľšími zúčastenými psíkmi (Zorrko, Aron, Šamko, Kyra...) no a bodkou na záver nášho programu so psíkmi bolo ako inak už tradične "hromadné hladkanie" psíkov žiakmi. Elinka sa deťom opäť páčila, nevedelli sa nabažiť hladkanie jej makkučkej srsti, pripomínala im vankúšik. Učiteľkám a žiakom sa náš program, posledný v tomto školskom roku, veľmi páčil a spríjemnil im jednak koniec školského roka a začiatok prázdnin. Ďakujeme za pozvanie uvp-čku, radi sme opäť strávili príjemný čas s našou "psíškarskou beseďáckou" partiou, tentokrát v hojnejšom počte.

Vystúpenie na akcii pre deti pri hoteli Jasmín v Košiciach

11.06.2012 23:09

V nedeľu sme dostali ďaľšie pozvanie od UVP vystúpiť na akcii venovanej deťom pri hoteli Jasmin v Košiciach. A tak sme s Elinkou zatancovali na veselú detskú pesničku. Detičky potom mohli prísať a Elinku si pohladkať. Jeden chlapček si v skratke vyskúšal aj anatómiu psej tváre. Chytil Elinku za ňufáčik a ona mu na oplátku olizla ruku. Chlapča to náramne rozosmialo. Príjemne strávená nedeľa.

Vystúpenie na tanečnej akcii v Radnici Starého mesta

09.06.2012 23:08

V radnici Starého mesta sa konala akcia organizovaná skupinkou žien tancujúcich orientálne tance, pozvanie sme dostali aj my - teda aby som to upresnila vystupovali sme v ten deň viackrát. Tancovali sme s našou tanečnou skupinou, teda s časťou našej tanečnej skupiny, krásnu choreografiu so závojmi. No a na záver sme boli ja s Elinkou pozvané ako zlatý klinec programu a zároveň prekvapenie na záver zatancovať. Diváci sa radostne rozosmiali ked Elinka vybehla na pódium ukázať sa, potom ale pribehla spat ku mne nas tances so psom sa mohol začať. Tancovali sme prvýkrát na takomto oficiálnom tanečnom pódiu. Elinke sa na tomto povrchu šmýkali labky ale zvládli sme to na jedničku súdiac podľa milých slov uznania a tiež veľkého potlesku po vystúpení, za ktorý všetkým ďakujeme.

We were surprise at the end of dancing performance in the city hall

Staromestská súťaž psov - Old-town competition of dogs

04.06.2012 23:02

Cez víkend sa v krásnom zelenom prostredí Mestského parku konal 3. ročník Staromestskej súťaže psov. Získali sme krásne tri umiestnenia dvakrát prvé miesto a raz druhé miesto. Súťaž krásy, suťaž šikovnosti a juniorhandling.

V súťaži v kategórii malých sučiek vyhrala Elinka krásne 1.miesto! Výstavu posudzovala pani Monika Tušanová.

Kategória: Sučky malých plemien / competition of small females

Posudok z výstavy: 3 ročná fenka, výborná kondícia, krásny - elegantný pohyb, krásna srsť, kontaktná, veľmi milá povaha / 3 year old female, excellent condition, beautiful - elegant movement, beautiful coat, contact, very sweet nature.

Umiestnenie: 1.miesto / First place

Súťažila aj neterka Mimka v kategórii juniorhandling. V konkurencii 4 detí a psov si spolu s Elinkou vybehali a poslušnosťou zaslúžili krásne prvé miesto!

Juniorhandlling: Mimka (8 years old) with Elinka - First place (1/4)

V poradí tretia Staromestská súťaž psov, ktorá sa konala 2.6.2012 nám teda okrem prvého miesto v súťaži krásy a prvého miesta v juniorhandlingu, priniesla ešte jeden krásny úspech v súťaži Ukáž čo vieš! - kde sme s Elinkou získali krásne 2.miesto! Šikovná Elinka, mám z nej radosť je to skrátka moje malé slniečko.

Deň detí v škôlke pri detskej nemocnici - Children´s day in the kindergarten at Children´s Hospital

01.06.2012 23:00

1.Jún je ako isto viete medzinárodný deň detí. V ten deň rodičia plnia deťom nejaké želania... Dostali sme pozvanie zatancovať spolu s Elinkou detičkám v škôlke pri Detskej nemocnici v časti Košice Sever. Pozvanie spríjemniť deťom deň detí sme neodmietli. A tak som vybrala peknú veselú detskú pesničku, Keďže sme išli do prostredia kde sa kladie väčší dôraz na čistotu, Elinku som večer pred tým vykúpala a vyčesala a ráno sme mohli s Elinkou v prepravnej taške vyraziť. Panie vychovávateľky a doktorky ma milo privítali, uvarili mi čajík a ponúkli koláčikmi. Prezliekla som si jarný kostým, aby som dotvorila veselú atmosféru. V rymte piesne: Tancuj, tancuj vykrúcaj, vykrúcaj... ktorú mnohí z detstva poznáte, sme s Elinkou deťom zatancovali. Deťom sa tanček veľmi páčil. Ukázali sme zopár cvikov základnej poslušnosti a zopár psích trikov. Na prianie detí sme ešte raz zopakovali najkrajšie tanečné prvky. Hladkanie na záver malo veľký úspech aj u detí, ktoré sa sprvu báli. Keď videli, že psík je naozaj veľmi trpezlivý a pokojný odvážili sa aj plachšie detičky a čoskoro už detské rúčky hladkali všetko čo im prišlo pod ruky. Elinku nazvali hebkým vankúšikom a veľmi sa im páčila aj zelená mašlička, ktorou mala zopnutú ofinku. Za odmenu za naše vystúpenie sme dostali obrovský potlesk a skandovanie a Elinka dostala aj balíček maškŕt.

 

Vystúpenie na výstave AkvaTera - jar v Košiciach Performance at Akvaterra spring show in Košice

13.05.2012 21:50

Pomaly sa stáva tradíciou, že tancujeme na výstavách fauny a flóry nazvýanej Akvaterra. Nebolo tomu inak ani dnes na jarnej výstave Akvaterra 2012. Divákom obdivujúcim exotické zvieratá či rastlinky, sme program spestrili ukážkou tanca so psom. Tanec tentokrát na rezkú pesničku sme tancovali nielen ja s Elinkou ale na detskú pieseň zatancovala aj Mimka s Elinkou. Záver programu sme obohatili ukážkami základnej poslušnosti spolu s Tomášom a Zorrkom.

It becomes a tradition, that dance at exhibitions of flora and fauna called Akvaterra. Otherwise it was not even today at the Spring exhibition Akvaterra the 2012th Exotic animal or plant.... and dancing with dogs. We danced to pulp song. Next at children's song dance my niece Mimka with Elinka. Finally we have enriched program with the basic obedience demonstrations, along with Tomas and Zorrko.

 

Beseda so psíkmi na ZŠ Krosnianska - Performance for basic school

23.03.2012 21:04

Jar sme už tradične privítali prvým vystúpením tanca a poslušnosti na základnej škole na furči. Dnes sme mali spolu s priateľmi z UVP (Mirkou a Kyrou, Maťkou a Zorrkom, Oťkou a Belkou) besedu so psíkmi na základnej škole na Krosnianskej ulici v Košiciach na sídlisku Furča. Po krátkom úvodnom slove už nasledovali ukážky tanca so psom. Elinka a jej tanec sa deťom náramne páčil, najmä chôdza a poskakovanie na zadných labkách. Na záver nasledovala spoločná ukážka základnej poslušnosti všetkých 4 psíkov,ktorú bravúrne zvládli a od detí si za svoje výkony vyslúžili obrovský potlesk. Nechýbala záverečná hladkačka :) na ktorú sa už všetci tešili. Ďakujeme za pozvanie a spoluprácu UVP-čkárom a deťom aj ich učiteľkám za príjemne strávený čas s nimi.

Today we had a performance for basic school. It is a picture from break between our dancing show and demonstration of basic obedience. Children was dazzled by performance of our dogs. It was nice spent time.