Vystúpenia Tanca so psom, trikov 2013 / Dogdancing performances in 2013

26.02.2013 21:10
 

 Vystúpenie VVVianočné Anjelské vystúpenie pre deti a ich rodičov v AT & T

Naše posledné vystúpenie v roku 2013 bolo krásnym anjelským vystúpením. Fotky nájdete na našom blogu.

Vystúpenie pre detičky vo Fun Parku

Opäť sme zavítali spolu s priateľmi z UVP-čka medzi detičky do Fun parku, zatancovali sme, detičky sa s Elinkou aj pofotili

Vystúpenie pre pacientov v centre RADOSŤ

Spolu s priateľmi Jankou a Dáškou sme boli pozvané zrealizovať posedenie a vystúpenie so psíkmi pre pacientov, v dennom stacionárnom centre RADOSŤ v Košiciach. Bol to neskutočne silný zážitok, ďakujem za pozvanie

Vystúpenie na základnej škole na Družicovej ulici v Košiciach

Spolu s priateľmi Janko a pudlíčkou Yukinkou, Dášou a pudlami Lucy a Larou sme boli pozvané na besedu so psíkmi pre deti z prvého stupňa základnej školy na ulici Družicovej v Košiciach... viac už čoskoro

Vystúpenie na jesennej výstave Akvaterra

Už tradične sme sa zúčastnili vystúpenia na výstave Akvaterra. S Elinkou sme zatancovali, spolu s Barnym sme ukazali aj spolocnu poslusnost. Potom prišiel na rad aj Elinkin synček Happy, ktorý ukázal zopár trikov, ktoré už vie.

Premiéra v domove dôchodcov

Dostali sme netradičné pozvanie na vystúpenie v domove dôchodcov. Vystupujeme prevažne pre detské publikum takže toto mala byť naša premiéra. Pozvanie sme prijali a tak sme jednu augustovú sobotu vyrazili medzi starkých spolu s mojou Elinkou. Na ceste sme sa stretli s Jankou a pudlíčkou Jukynkou a na mieste sa k nám pripojila Dáška a Janka s pudlami. Po krátkom úvode a predstavení psíkov, sme prítomným divákom s Elinkou zatancovali, zožali sme veľký potlesk. Po tom prišla na rad Janka s Juky, ktoré ukázali niekoľko prvkov poslušnosti. Nasledovala krátka módna prehliadka kde dominovala žiarivá červená farba. Úplne netradične sa konali aj ukážky priebehu canisterapeutických skúšok. Keďže sa programu zúčastnili naozaj len vopred vybrané psíky s povahami vhodnými na canisterapiu, zvládli to výborne. Zvládli sa pokojne prechádzať pomedzi jazdiacich vozíčkarov, ostali pokojní aj ked niekomu spadla barla či keď skúšajúci figuranti hodili na zem vedľa psíkov rôzne predmety ako fľašu s vodou, zväzok kľúčov, psíky museli ostat pokojné aj ked sa ich figuranti nečakane dotkli či ich dokonca poťahali za chvost či za ušká. Dôchodcom sa celý program so psíkmi veľmi páčil, odmenili ich množstvom piškótiek a búrlivým potleskom!

Uvítanie prváčikov na KVP - Welcome first-graders on the KVP

Začiatok školského roka je veľká udalosť. Najväčšia udalosť je to pre malých prváčikov, plných očakávania a vzrušenie z novej etapy ich života. Pri príležitosti osláv sídliska KVP sa tento rok konalo aj slávnostné privítanie prváčikov. Súčasťou programu bolo aj naše krátke exhibičné tanečné vystúpenie s Elinkou.

Vystúpenie na orieškiáde, súťaž dieťa a pes - DD Perfomance and child and dog 8/2013

Nedeľu 25.8.2013 sme s Elinkou mali vystúpenie na výstave orieškov. Ukázali sme zopár trikov a zatancovali sme divákom. Po vystúpení sme si s Elinkou vyskúšali agility prekážkovú dráhu. Elinke to aj na Agility veľmi pristane a s Mimkou si viackrát zabehli čistý beh :)

V rámci sprievodných podujatí súťažila Mimka s Elinkou v súťaži dieťa a pes, kde porotkyne vybrali 3 deti zo 7 na spoločné prvé miesto, medzi nimi aj Mimku s Elinkou. Mimka pre Elinku vyhrala veľa chutných maškŕt čím ju veľmi potešila :)

On Sunday 25.08.2013 we had short performance on the exhibition for dogs from shelter. We showed a few tricks and we danced with Elinka. Later we have tried to do Agility with Elinka. Elinka look beautiful even agility. Mimka ran a clean run with her :)

Vystúpenie vo Fun Parku / Performance in the Fun Park 8/2013

Minulý piatok sme opäť dostali pozvanie na vystúpenie pre deti vo Fun Parku. S elinkou sme im ukázali ukážky tanca so psom (DD) trikdogingu (TD) a spolu s priateľmi z UVPLP a ich psíkmi aj spoločnú základnú poslušnosť. Na koniec nechýbala obľúbená činnosť detí - hladkanie a mojkanie sa s Elinkou :)
Last friday we had another performance for the kids in FUN PARK with my Elinka. We showed dogdancing (DD), trickdogging (TD) and basic obedience (BO) - BO together with our friends. Finally there was favorite activity children stroking and cuddling with my lovely coton lady Elinka :)

Happyho premiéra a spoločné vystúpenie s Elinkou - Happy and his very first dogdancing performance 8/2013

V piatok 9.8. sme boli spolu s našimi priateľmi z UVP pozvaní na dopoludňajšie vystúpenie pre deti vo Fun Parku v Košiciach. Po prvýkrát som so sebou vzala iba 9 mesačného mladého psíka Always Happy Zenobia´s Little Sun (Happy ostal v spoluvlastníctve) Bola to jeho tanečná premiéra, je to veľmi šikovný psík. Predstavil sa v páre s mamou Eli. Zároveň sme tancovali prvýkrát súčasne s Happynkom a jeho mamou Elinkou. Neskôr sme mali s Elinkou ešte jeden tanec a ukázali sme aj základnú poslušnosť. Na záver nechýbalo fotenie detí so psíkmi a hladkanie. Som veľmi hrdá ma moje malé bavlnené slniečka. Obaja sú úžasní tanečníci. Ako možno viete, moja Elinka je prvým tancujúcim bavlníčkom na Slovensku vôbec. Jej syn Happy je tretím verejne vystupujúcim cotonkom a zároveň prvým tancujúcim psom tohto plemena na Slovensku. Veľmi sa z toho teším :)

Last friday we had performance for the kids in FUN PARK in Košice city. I took for the first time only 9 months old male Always Happy Zenobia´s Little Sun, with me. (Happy stay in co - ownership) It was his very first dance, he is very clever boy really. We danced together for the first time with Happy and with his mom Elinka - at the same time. It was our first common dance. Later we had another dance only with my Elinka and we showed basic obedience with her. I´m so proud of my little suns! They are wonderfull dancers both! Maybe you know, my Elinka is the first dancing coton in Slovakia and our Happy is the third dancing coton at the same time he is first dancing coton male in Slovakia :)

 Dni Čemerného - festival in Čemerné 6/2013

V nedeľu sme mali pokračovanie tanečného víkendu. Tentokrát sme cestovali do Vranova nad Topľou, kde sa v časti obce Čemerné konali tzv. dni Čemerného spojené najmä s folklórnym tancom. Tancovali malí aj veľkí no a medzitým sme mali vystúpenie my s priateľmi z UVP. Tanec sme zahájili my dve, po nás nasledovali Nika s Banrym pódium bolo na tanec prispôsobené, hudba však bola o poznanie hlasnejšia čo trochu sťažilo vystúpenie kedy musí psík vnímať hlasové povely. Nasledovali krátky príhovor Tomiho, Maťky a spoločná ukážka poslušnosti aj so Zorrkom. Po vystúpení detičky chodili psíkov hladkať. Stretli sme aj priateľov s koníkmi. Ďakujeme za pozvanie.

Hurá na prázdniny! Hooray for Holiday! 6/2013

V sobotu 22.6.2013 sme sa spolu s partiou nadšencov, psíčkarov na základe pozvania vybrali na akciu nazvanú: Hurá na prázdiny! Konala sa pri košickom jazere. Súčasťou rôznorodého programu bola aj módna prehliadka havkáčov na tému: škótska kocka. Kde ste mohli vidieť westíkov a pudlov rôznych veľkostí a farieb v parádnych oblečkoch a sukničkách v škótskom štýle, šitých na mieru. Nasledovalo naše tanečné vystúpenie s Elinkou. Pódium je určené skôr na iné vystúpenia tak žiaľ na tanec so psom nebolo veľmi vhodné, musela som dávať pozor, aby Elinka nestúpila do medzery medzi drevenými latkami. Detičkám sa tanček páčil. Po vystúpení sme sa stretli s naším šteniatkom Happynkom a jeho novou rodinou a užili sme si krásne popoludnie. Ďakujeme.

Noc princov a princezien v Šebastovciach - Celebration of Children´s day 6/2013

Prvý jún sa už tradične nesie v duchu osláv medzinárodného dňa detí. Spolu s našimi priateľmi z UVP-čka sme vyrazili večer okolo pols siedmej na oslavu dňa detí. Kráľovský pes z Madagaskaru - moja milá Elinka sa tak elegantne odprezentovala počas roztomilej a vznešenej noci princov a princezien v 4* hoteli v Šebastovciach. Takéto roztomilé a vznešene oblečené kráľovské publikum sme ešte doteraz nemali

Deň detí na KVP - Celebration of Children´s day in Košice city 6/2013

Predvečer dňa detí sa konala veľká akcia nazvaná deň detí na KVP, ktorej súčasťou sme boli aj my s Elinkou. Program sme spríjemnili tancom a krátkou ukážkou trikov. Po vystúpení sa pri nás pristavilo viacero detí sa pri nás pristavilo, aby si Elinku pomojkali a pohladili.

Vystúpenie v Michalovciach - performance in the Michalovce city 5/2013

Pozvanie zatancovať a ukázať triky sme dostali aj zo základnej školy v Michalovciach. Takže sme cestovali 73 kilometrov daleko za žiakmi zo základnej školy Pavla Horova v centre Michaloviec. Ďeťom sme zatancovali, ukázali sme prvky základnej poslušnosti aj rôzne triky s rekvizitami. Do aktivity sme zapojili aj viacerých žiakov, ktorí mali možnosť vyskúšať si s Elinkou nejaké prvky, čo sa stretlo s veľkým nadšením. Na záver nechýbala naozaj hromadná hladkačka a netradične aj fotenie. Deti sa po skupinkách fotili s Elinkou. Ďakujeme za pozvanie, Elinka ďakuje za kopec maškŕt, ktoré ešte len dostane :) Napriek zlému počasiu, kvôli ktorému sme si nemohli pozrieť mesto, sa teda vystúpenie vydarilo. Invitation to the dance and tricks show, we received from the primary school in Michalovce. So we traveled 73 kilometers away. It was a primary school Pavol Horov in the heart of Michalovce. There we danced, next we showed the basic elements of obedience and the various tricks with props. To the activity also joined several students who had the opportunity to try some tricks with Elinka. It was met with great enthusiasm. Finally there was so much caressing with Elinka and unusually the photo shoot. Children in groups took pictures with lovely dancing dog Elinka.

Valčík ku dňu Matiek v Nižnom Klatove - waltz on the occasion of Mother´s Day 5/2013

Dostali sme zaujímavé pozvanie. Na jeho začiatku bola otázka, či viem naučiť psíka tancovať na valčíkovu hudbu? Moja odpoveď bola kladná a tak sme dostali bližšie informácie o akcii, ktorá sa mala konať v kultúrnom dome v Nižnom Klatove pri príležitosti dňa matiek... V deň akcie sme vyrazili na cestu s predstihom, aby sme si ešte raz s deťmi vyskúšali spoločnú valčíkovú choreografiu na skladbu: Valčík pro mamu. Krásny valčík sme tancovali spolu s deťmi z 1. a 2. triedy základnej školy v Nižnom Klatove. Bolo to veľké prekvapenie pre deti ale hlavne pre prítomných divákov, ktorí netušili, že sa zúčastní a zatancuje aj psík. Ďakujeme za pozvanie! Lovely waltz together with children from first and second class in basic school, on the occasion of Mother's Day...

Vystúpenie na výstave Akvaterra - DD on the Akveterra show 5/2013

Už tradične sme boli pozvané na jarnú výstavu Akvaterra, kde sme s Elinkou zatancovali pre prítomné detičky. Spolu s priateľmi a ich psíkmi Maťka a Zorrko, Nika a Barny, sme ukázali aj základnú poslušnosť psíkov.

Vystúpenie DD na ZŠ- Dogdancing on the basic school 5/2013

Piatok bol pomerne upršaný a tak sa naša beseda so psíkmi presunula do telocvične základnej školy, kde sme spolu s priateľmi deťom ukázali šikovnosť našich psíkov. Elinka zatancovala aj ked sme kvôli šmykľavej podlahe museli improvizovať a ukázali sme deťom zopár trikov s rekvizitami.Ďakujeme za pozvanie

Tanec so psom na ZŠ - Dogdancing performance at the basic school 4/2013

Slnečný piatok sme spríjemnili žiakom prvého stupňa základnej školy na ul. L.Novomeského besedou o psíkoch. V rámci besedy sme mali s Elinkou tanečné vystúpenie, ktoré sa detičkám páčilo a ocenili nás potleskom. Yesterday we had another "session with dogs" for the children in the basic school. Dogdancing performance - with my Elinka was at the basic school in Košice.

Ďaľšie vystúpenia tanca a poslušnosti - DD performance on the Basic school 3/2013

S priateľmi( Mirkou a bandogom Kyrou, Ivkou a border koliou Arkanom, Maťkou a Zorrkom ) sme mali dve vystúpenia pre deti zo základných škol. Konali sa pri príležitosti dňa ochrany prírody. Predvádzali sme nielen tanec so psom ale aj spoločnú poslušnosť. Deťom sa psíky páčili a zahrnuli nás množstvom otázok a veľkým potleskom na záver!

Prvé vystúpenie po šteniatkach... Our first DD performance after puppies 2/2013

Tak a je to tu! Naše prvé vystúpenie po materskej prestávke :) trochu som sa obávala ako to zvládneme ale Elinka je rodená tanečnica :) Dnes sme dostali pozvanie zatancovať deťom zo škôlky na sídlisku na Jazere. Spolu s priateľmi sme teda ráno čakali na dvore kým sa detičky pekne zoradia. Maťka a Tomi so Zorrkom, Mirka s Kyrou, Nika s Barnym. Tancovali iba Barny a Elinka. Ostatní psíkovia ukazovali poslušnosť. Deťom sme tancovali po dlhej materskej prestávke prvýkrát. Vybrali sme veselú detskú pesničku, detičkám sa tanček páčil. Potom nasledovala ukážka spoločnej poslušnosti všetkých psíkov. No a na záver obľúbená hladkačka, v tomto prípade naozaj hromadná. Fotky nájdete na našom blogu! There are photos from our actions on our blog