Tanečné vystúpenie na Hlavnej ulici v Košiciach Apríl - not only dancing performance on the Hlavná street in our city Košice April 2011

19.04.2011 22:42

22. apríl je dňom Zeme. Pri tejto príležitosti sa 20.4 2011 v rámci osláv tohto dňa konal na Hlavnej ulici v Košiciach rozmanitý program pre deti, prevažne zo základných škôl. Tie sa tu hravou a veselou formou učili ako správne separovať odpad a ako zmýšľať ekologicky čiže ako sa správať k našej Zemi priateľsky. Veľmi nás potešilo keď sme dostali pozvanie urobiť pri tejto príležitosti s Elinkou vystúpenie. Vystúpenie sa konalo priamo na Hlavnej ulici v Košiciach pri Dolnej bráne - pódium nad archeologickým komplexom.

Naše vystúpenie malo tri časti. Jeho prvou časťou bolo tanečné vystúpenie. Keďže naše obecenstvo tvorili prevažne školáci, pre tanec som zvolila peknú detskú pieseň s textom o krásnom slnečnom dni, ktorá bola vzhľadom na krásne slnečné počasie tento deň naozaj dobrou voľbou. Keďže sa Elinka hárala vynechali sme zo zostavy všetky skokové variácie. Napriek tomu sme zožali obdivné pohľady a potlesk.

Druhá časť mala za cieľ deti naučiť ako pristupovať k cudziemu psíkovi, ktorého by chceli pohladiť. Začali sme teoretickou časťou, nasledovala krátka ukážka a potom sa už hlásilo veľa detí dobrovoľníkov, ktorí si chceli hladkanie na Elinke vyskúšať. Elinka sa ako vždy pokojne nechala deťmi ale aj veľkým maskotom ježkom Separkom pohladiť.

Treťou časťou bola ukážka základnej poslušnosti a cvikov z dogdancingu. Predviedli sme napríklad aj tieto cviky: ku mne, k nohe, chôdzu pri nohe, sadni, ľahni, zostaň, stoj, prines. Potom Elinku chceli vyskúšať aj deti a tak skúšali či ich počúvne na rôzne povely.

ktoré sa hravou a veselou formou učili ako správne separovať odpad a ako zmýšľať ekologicky, čiže ako sa správať k našej Zemi priateľsky. Veľmi nás potešilo keď sme dostali pozvanie urobiť pri tejto príležitosti s mojou Elinkou vystúpenie. Naše vystúpenie malo tri časti. Prvá - tanečná časť nášho vystúpenia.

Celebration of Earth day, my lovely Coton de Tuléar lady Elinka and her performance at Hlavná (Main) street in Košice. The first part of our performance was beautifull dogdancing, on song with lyrics about sunny day. Second part: How to approach a dog? And last part was about basic obedience. Then, childrens tried the follow instructions (from basic obedience) with Elinka.

 Tanečné vystúpenie na Hlavnej ulici v Košiciach Apríl 2011 - dancing performance on the Hlavná street in our city Košice April 2011