Vystúpenie na akcii Robinsoni - performance at action "Robinsoni"

10.07.2011 00:17

V piatok sa v Košickom parku  "na Aničke" uskutočnila milá akcia košického útulku zvierat, pod vedením  Únie Vzájomnej Pomoci ľudí a psov (UVP)   www.uvplp.sk s názvom   "ROBINSONI 2011"  - išlo už o tretí ročník osvojovacej výstavy psíkov z Košického útulku zvierat.   Pozvanie vystúpiť na tejto akcii sme dostali aj my s Elinkou a tak sme prišli UVP-čkárov podporiť aj týmto spôsobom. s-jankou.jpgProgramom divákov sprevádzala moderátorka Janka Hospodárová, ktorá je známa pozitívnym prístupom ku psíkom. Je to naozaj veľmi milá osôbka. Na akcii ste mohli naživo vidieť psíkov z útulku, dospelých aj šteniatka, rôznych veľkostí aj farieb, ktoré hľadajú nový domov. Prebiehali súťaže pre deti, vozenie na poníkoch, vystúpila aj hudobná a tanečná skupina. Nechýbali ukážky tanca so psom (Maťa a Zorrko, Lenka a Smajli, Janka a Roxy, no a ja Zenka s Elinkou)  Spestrením programu bola nepochybne aj ukážka dogfrisbee v podaní border kólie s mladým chalanom v sprievode hudby.  Čo sa týka nášho vystúpenia s Elinkou, Janka Hospodárová nás obe krásne uviedla ako tancujúcu vílu Elinku. Aj keď náš tanec neprebehol celkom podľa mojich predstáv, nakoľko Eli si nevšimla kábel schovaný v tráve, zakopla a to ju vyhodilo z rytmu, odmenou nám bol veľký potlesk. 

elinka.jpg

Keď už spomínam košický útulok. Chcela by som týmto apelovať možno práve na Vás, budúcich majiteľov psíkov. Pes to je záväzok na celý jeho život. Som veľmi rada ak ste sa aj vďaka našim stránkam rozhodli pre Bavlnku resp. pre Cotona. Som si istá, že určite nebudete banovať, no ak viete, že chcete naozaj Cotona, kúpte si jedine psíka s preukazom pôvodu, máte tak istotu, že váš psík bude spĺňať vašu predstavu o plemene. (povahou aj výzorom) Že nechcete chodiť na výstavy? To ale nevadí, preukaz pôvodu vás predsa k ničomu nezaväzuje, a vo vrhu sa väčšinou vždy nájde aspoň jedno šteniatko, ktoré bude ideálny maznáčik či športovec  a chovateľ vám ho predá lacnejšie než budúceho šampióna určeného hlavne pre  výstavy či chov. Ak by ste sa neskôr rozhodli výstavy predsa len skúsiť môžete. Ak však z nejakého dôvodu nechcete psíka s rodokmeňom, uričie si nekupujte bezpapierových psíkov, nemáte pri nich záruku, že vám zo šteniatka vyrastie naozaj coton. Cotoni sú vzácne plemeno a je iba mizivá šanca, že by vám z bezpapierového šteniatka vyrástol naozaj Coton. Teda ak nechcete psíka s papiermi (preukazom pôvodu) radšej si adoptujte psíka z útulku.

On Friday Elinka was dance at Robinsoni show in park known as "Anička" It was action realized for adoption dogs from refuge in Košice city...